onsdag 11 november 2009

Boys don´t cry

Boys Don't Cry (1999), 118 min - Drama - 7 April 2000 (UK)
Filmen har verklighetsbakgrund och handlar om en ung kvinna, Brandon Teena (spelas av Hillary Swank) som är transsexuell, vilket gör att hon får kämpa en hel del både mot samhällets institutioner och människor i hennes omgivning som har svårt att acceptera henne som hon är. 

Teena klär ut sig till en man och försöker leva livet som en man på en plats där ingen känner henne sedan förut i en liten stad i Nebraska. Här tycker kvinnorna om Brandon, som hon kallar sig, eftersom hon/han är ovanligt sensitiv och ser kvinnorna och behandlar dem bättre än många män gör. Brandon träffar en kvinna som han blir kär i och de blir ett par men slutligen kommer sanningen fram om vem och vad Brandon är och det vänder upp och ner på hela hans tillvaro.

Det är en intensiv historia hela filmen igenom och den slutar inte direkt lyckligt... Filmen ger ett bestående intryck och jag tänker och hoppas att man i dag kommit längre i synen på avvikande sexuell identitet. Skådespelarna gör otroligt bra från sig och jag tycker det är en väldans bra film...

Filmen får en 5 av 5 för intensiteten i filmen, de utmärkta rollkaraktärerna och budskapet i filmen...


SkådespelareHilary SwankKimberley PeircePeter Sarsgaard och Chloé Sevigny
Regissör: Kimberley Peirce
Författare: Kimberly PeirceAndy BienenInga kommentarer:

Skicka en kommentar