lördag 5 december 2009

Little fish

Little Fish (2005) 114 min - Crime, Drama, Romance - 21 Juli 2006 (UK)
Filmen handlar om Tracy som en före detta heroinist, hon har kämpat med att börja ett nytt liv och arbetar på en affär. Hon kan bli delägare men saknar egna pengar och försöker därför få ett lån på bank, vilket inte är det lättaste för en person med hennes bakgrund. Tracy har en bror som är langare och som söker efter det stora klippet tillsammans med en kompis som kommit tillbaka efter fyra år. Kompisen och Tracy var ett kärlekspar på den tiden och hans återkomst väcker både rädsla och hopp hos Tracy. Är han den han säger sig vara? Har även han blivit fri från sitt beroende? 

Livet för Tracy kompliceras av en relation till den man som först gav henne heroinet, hennes mammas tidigare sambo som i dag har en relation med en annan man, en "stor" langare. Han är fortfarande beroende även om han försöker lägga av och Tracy dras in i hans abstinensbesvär...

Jag upplever filmen som verklighets nära och sann även om jag inte själv levt i den typen av beroenden och problem. Det är en känslomässigt gripande film, man blir medtagen och involverad i hennes (Tracys) kamp för att fortsätta hålla sig ren och drogfri trots alla frestelser runt om kring henne. Jag tycker hon gör en bra insats Cate Blanchett men även de andra skådespelarna. En film väl värd att se och det finns ett hopp i filmen, som om hon klarar av sin kamp trots allt. Vilket också ger hopp till den som ser den kanske?

Jag ger filmen en 4 av 5.


Regissör: Rowan Woods
Författare: Jacquelin Perske
Skådespelare: Cate Blanchett, Sam Neill och Hugo Weaving 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar