lördag 6 november 2010

The Blind Side

The Blind Side (2009) 129 min - Biografi, Drama, Sport - 26 Mars 2010 (UK)Filmen handlar om en hemlös tonåring, Michael Oher, som spelas av Quinton Aaron och hans möte med en kvinna och hennes familj. En familj som lever ett gott och ganska privligierat liv och som inte vet speciellt mycket om det liv som Michael lever. Han har ingen utbildning och vet knappast något om sport... Men detta möte mellan två olika världar skapar något nytt och vackert och är en sann berättelse. Vilket jag uppskattar...

Mina tankar och känslor runt denna film är att Sandra Bullock gör en bra roll som Anne Tuohy och jag uppfattar henens roll som ganska annorlunda mot de hon brukar spela. Bullock har belönats med både en Golden Globe och en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. I övrigt tycker jag familjens son som spelas av Jae Head utmärker sig och spelar en mycket bra roll...Andra tankar som jag har är att det känns mäktigt att det finns familjer som denna, alla i familjen har något extra som värmer inombords... Men även den hemlöse tonåringen är speciell, han kunde ha blivit värsta ligisten med sin uppväxt men har en sådan mjuk och innerlig kärna. Vilket gör att mötet mellan de båda världsbilderna blir något utöver det vanliga.

Jag ger den här filmen en 5 av 5, för bra handling och skådespeleri samt ett budskap om att kärlek och välvilja finns även i en hård och tuff värld.

Regissör: John Lee Hancock
Författare: John Lee Hancock och Michael Lewis (bok)
Skådespelare: Sandra BullockQuinton AaronTim McGraw och Jae Head med flera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar