tisdag 9 augusti 2011

Där regnbågen slutar

Där regnbågen slutar (1999) 11 - Drama, Musikal - 15 Oktober 1999 (Sverige)

Filmen är en av de sju filmerna från filmsviten som Richard Hobert gjorde med temat: "De sju dödssynderna". Där regnbågen slutar, ska handla om dödssynden frosseri.

Filmen handlar om Mikael Persson, en medelålders rockmusiker vars stora dröm är att sätta upp en musikal. Han har startat projektet med sig själv som huvudrollsinnehavare och flera av Sveriges stora artister ingår i musikalen, vars namn är: Där regnbågen slutar. Den handlar till stor del om hans eget liv, som han ser tillbaka på, men där ingår också hans drömmar och mardrömmar.

Mikael Perssons stora dröm verkar landa med en kraschlandning då pengarna tar slut och ingen har fått någon lön på länge för det arbete de utfört. Hans flickvän Catti, försöker förgäves att få fram mera pengar men alla hon frågar säger nej. Kronofogden knackar på dörren och de står slutligen på bar backe vilket gör att de flyttar till en husvagnscamping med sina två söner. Där träffar de på husvagnsgrannen Tove som blivit utslängd av sin man.

Jag tycker att filmen var intressant just för temat med de sju dödssynderna. Det hade varit intressant förstås att se alla på rad men nu var denna min första film.

Jag upplevde det lite svårt att hänga med i början, i vad som var dröm och verklighet men fick till det till slut. Skådespelarna gör bra ifrån sig, tänker mest på Pernilla August, Rolf Lassgård och Göran Stangertz. Det är bra musik också i filmen, tråkigt att man inte får höra hela texten någon gång.

Filmen får en 3 av 5...Regissör: Richard Hobert
Författare: Richard Hobert
Skådespelare: Göran Stangertz, Camilla Lundén  och Pernilla August


Källa:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar