torsdag 19 april 2012

Änglavakt

Svensk titel: Änglavakt, Sverigepremiär: 2010-03-19 Längd: 94 minuter, Tillåten från 7 år, Produktionsland: Sverige, Drama




Vi möter en till synes lycklig familj med mamma Cecilia, pappa Ernst och och en son i 10 årsåldern, som heter Alexander. Men allting förändras den dagen då Alexander råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Föräldrarnas relation knakar i fogarna ju längre tiden går och Alexander inte blir bättre. Så en dag möter Cecilia en man, som hon hjälper då han blir överfallen av en person som sedan sticker därifrån. Efter hand så utvecklas relationen och Ernst blir också motvilligt involverad, då mannen säger att han kan hjälpa dem med Alexander.

Jag tycker att filmen var helt ok att titta på, kanske en aning för seg för min smak, men med ett intressant ämne. Det jag undrar är: Vem är mannen som vill hjälpa dem, egentligen? Och handlar det bara om att aldrig sluta tro? 

Änglavakt får av mig en 3:a av 5, för innehållet i filmen, men filmen känns väldigt tillrätta lagd på något vis. Lite småkrystad, men kanske beror det på innehållet i filmen?



Regissör: Johan Brisinger
Producent: Mikael FlodellPeter Possne
Manus: Johan Brisinger
Skådespelare: Michael NyqvistIzabella ScorupcoTchéky KaryoMer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar