torsdag 14 juni 2012

Lord of War

Från 2005, 122 min - En amerikansk - fransk action, Kriminal, Drama, Thriller - 11 November 2005 (Serige)Yuri Orlov är en ukrainsk-amerikansk vapensmugglare som startar sin verksamhet i början av 1980 - talet under kalla kriget tillsammans med sin bror Vitaly. I början säljer han vapen till lokala maffian i grannområdet men efterhand blir han mer och mer slipad och utvecklar sin verksamhet. I början av 1990 - talet gör Yuri affärer med bland annat en Afrikansk krigsherre och hans son.

Man får också följa Yuri Orlovs relation till sin bror Vitaly, som blir beroende av droger och Yuris relation med sin fru, den berömda modellen Ava Fontaine med vilken han lever ett dubbelliv. Till Ava har Yuri sagt att han arbetar med en helt laglig verksamhet och hon vill till en början tro på honom.

Karaktären Yuri Orlov är inspirerad av den verklige vapenhandlaren Viktor Bout.

Jag tycker att den här filmen har ett bra och intressant tema samt bra skådespelare, jag gillar ju Nicolas Cage framför allt. Det är jobbigt att tänka sig att det finns sådana människor som Yuri Orlov och en del andra av karaktärerna i filmen. Som utan samvete säljer vapen trots att de vet att vapnen används till att döda andra människor med.

Av mig får filmen en 4:a av 5.Regissör: Andrew Niccol
Författare: Andrew Niccol
Skådespelare: Nicolas CageEthan Hawke och Jared Leto

Länkar till trailers:
http://www.lordofwarthemovie.com/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar