onsdag 8 augusti 2012

Into the Wild

Äventyr, Biografi, Drama - 2007, 148 min, 14 Februari 2008 (Sverige)
Det är så härligt när man finner en film som talar till en på ett speciellt sätt. Into the Wild är en sådan film även om det är en tragisk historia så är filmen väldigt vacker och ljus på något vis.

Filmen som baseras på en sann historia och handlar om Christopher McCandless liv under 1990-talet och börjar med att han tar examen på Emory University som toppstudent. Vi får se hans föräldrar och hans syster och hur stolta de är över sin son och bror. Men något är inte riktigt bra i familjen och där finns hemligheter som ingen vill prata om. Christopher har bestämt sig för att ge sig ut och resa. Han ska vandra i Alaska och leva ute i det fria, helt enkelt vara en fri man utan bindningar vare sig till prylar eller människor. Han ger bort sina besparingar och ger sig ut på en äventyrlig resa under vilken han träffar många intressanta och annorlunda människor.

Som helhet är filmen helt fantastisk tycker jag, det enda jag kan klaga på är att den kanske är en aning lång och ibland lite svår att hänga med i vart Christopher befinner sig tidsmässigt, speciellt på slutet. Men i övrigt känns filmen äkta och har bra skådespelare.

Av mig får filmen en 5 av 5.


Regissör: Sean Penn
Manusförfattare: Sean Penn (manuskript), Jon Krakauer (bok)
Skådespelare: Emile HirschVince Vaughn och Catherine KeenerInga kommentarer:

Skicka en kommentar