tisdag 9 april 2013

Argo

Argo (2012) 120 min - Drama, History, Thriller - 12 Oktober 2012 (USA)
Vilken bra film! Sett ur min synvinkel i alla fall och det är ju det jag ska skriva här på min blogg, eller hur?

Filmen baseras på en sann historia och utgår från boken The Master of Disguise som är skriven av CIA agenten Tony Mendez. Den handlar om ett stort gisslandrama under slutet av 1970-talet och början av 1980 som utspelades i Teheran i Iran. Dramat bottnade i en diplomatisk kris mellan Iran och USA där 52 personer hölls som gisslan av Islamistiska studenter på USA:s ambasad i Teheran.

Nu handlar denna film inte så mycket om alla dessa personer i gisslan utan mer om de sex diplomater som lyckades fly ut på gatan från ambassaden och som sedan gömde sig hemma hos en kanadensisk ambassadör under en tid. Det är dessa personer som man ska försöka rädda från en ganska så säker död om de blir kvar i Iran och hittade.

Men hur ska man få ut dem ur landet? Det är där som CIA agenten Tony Mendez kommer in i bilden och blir den som med hjälp av en påhittad filminspelning ska leta efter inspelningsplatser till en ny science fiction-film vid namn "Argo" och på detta sätt rädda de sex personerna och få dem med på flyget hem till USA igen.

Som alltid gillar jag Ben Afflecks regisserade filmer men också honom som skådespelare och det är han som spelar Tony Mendez. Jag gillar också att en film har en sann historia bakom sig, det ger liksom lite extra sting åt filmen om den görs på ett bra och spännande sätt. Och Argo är en spännande film, från början till slut...

Är du sugen att se denna film eller någon annan så gå gärna in på http://www.canaldigital.se/ och titta på deras utbud. De har bland annat massor av filmer och TV-serier att titta på och över 80 kanaler att välja mellan samt On Demand-tjänster via box och dator.


Regissör: Ben Affleck
Författare: Chris Terrio (manuskript), Tony Mendez (bok)
Skådespelare: Ben AffleckBryan CranstonJohn Goodman med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar