torsdag 29 augusti 2013

The Place Beyond The Pines

The Place Beyond the Pines (2012) 140 min - Kriminalare, Drama - 
 5 April 2013 (Sverige)


The Place Beyond The Pines är faktiskt en riktigt bra film som handlar om Luke (Ryan Gosling) som försörjer sig som motorcykelstuntman. Han har någon form av sporadiskt förhållande med Romina (Eva Mendes) som blir mer allvarligt när han inser att han är pappa till deras son som hunnit bli ett år när han träffar Romina igen. 

Att ha blivit pappa inverkar starkt på Lukes tillvaro eftersom att han faktiskt vill försörja sin son och vara delaktig i föräldraskapet. Det är ändå inte ett så enkelt steg för honom att ta eftersom han lever ett kringflackande liv. Dock väljer Luke sin son och beslutar sig för att börja jobba på en bilverkstad där ägaren så småningom får med honom på att råna banker. I början tycker Luke att det inte är hans grej men sedan när han väl har börjat med rånen så har han svårt att sluta. Vilket leder till en än mer invecklad relation med Romina som då också har träffat en annan man som hon lever tillsammans med.

Efter sig får Luke även ett gäng korrumperade poliser och där en av dessa poliser blir den som man får följa lite mer noga under andra delen av filmen. I sista delen blir det sönerna till Luke och polismannen som har huvudrollerna.

Ja, som sagt en riktigt bra film som nästan blir tre filmer i en på grund av det stora tidsspannet som filmen försöker täcka. På ett sätt kan det kännas lite tunt här och där och lite hoppig, från det ena till det andra skeendet.

Det som är bra med filmen och som väger upp det hela är skådespelandet, det känns äkta rakt igenom och det är ett intressant tema, hur svårt ett föräldraskap kan vara. Man vill göra det bästa för sitt barn men har inte riktigt resurserna, varken materiellt eller känslomässigt.


RegissörDerek Cianfrance
Författare: Derek Cianfrance (berättelse), Ben Coccio (berättelse) med flera
SkådespelareRyan GoslingBradley CooperEva Mendes med flera


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar