tisdag 17 september 2013

Aaron Eckhart

Aaron E. Eckhart är både skådespelare och filmproducent. Han är född den 12 mars 1968 i Cupertino, California, USA men flyttade till England med sin familj när han var 13 år. Aaron Eckhart är son till Maria Eckhart (född Lawrence) som är poet och barnboksförfattare och James C. Eckhart "Jim Senior" som arbetar med IT. Aaron är yngst av tre bröder. Han är också mormon och har missionerat två år i Frankrike och Schweiz.

Eckhart var en gång var förlovad med skådespelerskan, Emily Cline, som han träffade under inspelningen av: I sällskap med Män, men de separerade 1998.

Sin skådespelar karriär började Eckhart i olika skolpjäser innan han flyttade till Sydney, Australien för att göra sitt high school senior år. Han lämnade dock gymnasiet utan att ta examen men fick ett diplom och examen 1994 i Bachelor of Fine Arts i film via en vuxenutbildnings-kurs från Brigham Young University. Under stor del av 1990-talet bodde Eckhart i New York och kämpade på som arbetslös skådespelare.

Som student vid Brigham Young, träffade Eckhart regissören och författaren, Neil LaBute, som tog med honom i flera av hans egna originella pjäser. Fem år senare gjorde Eckhart debut som en fet sociopat i LaButes svarta komedi: I sällskap av Män (1997). Under LaButes ledning arbetade han i regissörens filmer: Dina vänner och grannar (1998), Nurse Betty (2000), och Possession (2002).

Sitt första stora genombrott fick Aaron Eckhart i filmen Erin Brockowich (2000) som George. En annan stor roll hade han som Harvey Dent i succéfilmen The Dark Knight (2008). 

Här nedan ser du en intervju med Aaron Eckhart av Jay Leno.Filmer som jag har recenserat här på min filmblogg och som Aaron Eckhart spelar i finner du här:


Källa till texten är hämtad från följande sidor:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar