söndag 22 september 2013

I skuggan av värmen

I skuggan av värmen (2009) 92 min - Drama - 20 Mars 2009 (Sverige)
I går kväll tittade jag på denna film: I skuggan av värmen, som ju var riktigt, riktigt bra. Det är en genomgående välspelad film med mycket drama trots den ibland karga och avskalade verkligheten i filmen. Filmen bygger på Lotta Thells självbiografi med samma namn.

"I skuggan av värmen" handlar om Eva (spelas av Malin Crépin) som precis har fått arbete som säkerhetsvakt och som missbrukar heroin. Detta döljer hon väl genom att planera in när hon ska "tända av" när hon är ledig. Då får hon väldigt svåra abstinens besvär men ändå fortsätter hon med drogerna. Hennes liv krånglar till sig rejält när hon träffar en man, Erik, (spelas av Joel Kinnaman) som hon blir kär i och som är polis. 

Eva försöker i det längsta hålla sitt drogmissbruk hemligt för Erik men situationen blir mer och mer ohållbar och till slut kommer Erik på henne. Erik försöker i det längsta att finnas där för Eva men han har svårt att hänga med i hennes humörväxlingar och motstånd mot deras relation.

Som helhet är det en stark film som berör en på djupet med bra skådespelare, det är en film om kärlek och droger som ibland känns väldigt tung.


Regissör: Beata Gårdeler
Författare: Karin Arrhenius (manuskript), Lotta Thell (roman)
Skådespelare: Malin Crépin, Joel Kinnaman, Malin Vulcano med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar