torsdag 31 oktober 2013

Trance

Trance (I) (2013) 101 min - Crime, Drama, Mystery - 5 Juni 2013 (Sverige)Trance är enligt min mening en fantastiskt bra film, som handlar om en konstauktions förrättaren Simon (James McAvoy) som tappar minnet efter ett överfall vid en konstkupp där han arbetar. Franck(Vincent Casell), ledaren i gruppen som gör konstkuppen kontaktar Simon efter överfallet för att få tag på den tavla som han var ute efter vid kuppen och som han trodde att han hade stulit.

Franck använder sig av tuffa metoder för att få Simon att berätta vart han har gjort av tavlan men Simon minns uppenbarligen ingenting. Vilket gör att de kontaktar hypnosterapeuten Elisabeth (Rosario Dawson) för att kanske på det sättet komma åt Simons minne och då även tavlan.

Jag tycker verkligen om den här filmen som känns både mystisk och spännande och den har en riktigt bra historia. I och för sig kan det vara svårt att hänga med i alla svängarna och växlingarna men det gör väl egentligen filmen än mer engagerande. Helt klart en av de bättre filmerna som jag sett under året.

Regissör: Danny Boyle
Författare: Joe Ahearne (manuskript), John Hodge (manuskript)
Skådespelare: James McAvoy, Rosario Dawson och Vincent Cassel med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar