söndag 10 november 2013

Runner Runner

Runner Runner (2013) 91 min - Crime, Drama, Thriller - Biopremiär 27 September 2013 (Sverige) DVD-premiär 12 februari 2014
Den här filmen trodde jag stort på men det blev en ganska stor besvikelse. Jag trodde på den på grund av temat och att Ben Affleck är en av skådespelarna i filmen.

Filmen handlar om Richie (Justin Timberlake) som är en fattig student vid Princeton som extraknäcker som spelare på olika spelsajter och även lockar in andra studenter i spelandet.

Eftersom studierna är dyra och för att han tror sig ha kommit på hur man vinner mot onlinesajterna, lockas han i ungdomens övermod, att sätta in allt han äger på en av dessa spelsajter. Men han förlorar alla sina pengar såklart och bestämmer sig för att konfrontera den personen som äger sajten för att berätta om buggen.

Denna person är Ivan Block (Ben Affleck) som är en stenrik och, visar det sig, skrupelfri spelkung. Block lyckas ganska enkelt att få över Richie på sin sida när han lockar med skyhöga löner och bonusar men såklart vill han ha vissa, inte alltid så rumsrena arbeten utförda, för den lönen. Med tiden inser Richie att han hamnat i en än värre situation än han befann sig i när han kom dit. Nu har han dessutom FBI efter sig som vill att han ska arbeta för dem i stället.

Ja, som ni ser, det är en ganska bra historia men filmen håller inte måttet, den känns tunn och ogenomarbetad och blir aldrig riktigt spännande.


Regissör: Brad Furman
Författare: Brian Koppelman, David Levien
Skådespelare: Ben Affleck, Justin Timberlake och Gemma Arterton med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar