lördag 4 januari 2014

Känn ingen sorg

Känn ingen sorg (2013) 119 min - Drama, Music, Romantik - 19 Juli 2013 (Sverige)Känn ingen sorg, är en riktigt bra svensk film tycker jag. Absolut en av de bättre filmer jag sett faktiskt. Den har både lite humor, kärlek och tragedier som ingredienser.

Så, vad handlar den då om? Jo, om Pål som bor med sin farfar och som skriver och spelar egna låtar, för sig själv och sina allra närmsta vänner, Johnny och Lena. Han bär på drömmen om att bli artist men han har i stort sett gett upp hoppet om den drömmen eftersom att han inte kan spela inför publik. Pål har också tvångstankar som försätter honom i pinsamma situationer.

Helt enkelt, så har han inget enkelt liv och det blir inte enklare när han träffar på en tjej som är det vackraste han sett. Hon är sångerska i ett band så de har gemensamma intressen om än att de är två helt olika personligheter.

Ja, det blir lite kontroverser och svek men även en härligt känsla av humor och värme i filmen. Och, inte att förglömma underbara bilder från Göteborg. 

Författare:  Cilla Jackert
Skådespelare: Adam Lundgren, Disa Östrand, Jonathan Andersson med flera

Om du vill hyra filmen så kan du göra det här:
Känn ingen sorgInga kommentarer:

Skicka en kommentar