onsdag 12 februari 2014

Frankenstein - Film och Spel

Nu ska jag åter igen berätta om både en film och ett spel med samma namn, nämligen Frankenstein. Jag har tittat på den gamla svartvita versionen och den är riktigt bra. Spelet är en spelautomat från NetEnt och inspirerat av den gamla filmen.

Filmen som är från 1931 är 70 minuter lång. Genren är skräck och Sci-Fi och visades i Sverige första gången den 28 November 1932.Filmen handlar om hur forskarstudenten Henry Frankenstein drar sig undan sina kurskamrater och lärare för att på egen hand framställa en levande person från olika döda människors kroppsdelar. Det är inget som hans lärare tycker passar sig så de vill inte att försöken görs i deras undervisning på skolan.

Henry Frankenstein har också en fästmö, Elisabeth, som han ska gifta sig med. I och med att han vill vara ensam med sin medhjälpare för att utföra sitt "underverk" känner hon sig utanför och blir otroligt förtvivlad över Henrys undandragande sätt.

Jag tycker att Frankenstein i det stora hela är en intressant och spännande film om än att vissa sekvenser i handlingen är lite väl ålderdomliga och inte så värst trovärdiga. Filmen är i och för sig inte så lång så det kanske är därför som det har varit svårt att få med lite mer djupgående personlighetsbeskrivningar i de olika karaktärerna. Henry förvandlas från en galen student till en perfekt äkta make på nolltid och Elisabeth är så typiskt framställd som kvinnligt naiv, ljuv och förstående att man nästan mår illa när man ser det.

Jag får nog kolla på nyare upplagor av filmen också för att se hur de tolkas i dagens tidsanda.

Den som regisserat Frankenstein är James Whale och manuskriptet står John L. Balderston för, filmen är baserad på skräckromanen med samma namn skriven av: Mary Shelley som utgavs år 1818. Några av skådespelarna är: Colin Clive, Mae Clarke och Boris Karloff.Så till det spännande spelet Frankenstein då. I den här spelautomaten som NetEnt skapat befinner du dig i doktor Frankensteins kusliga laboratorium och det innehåller förutom olika spöklika manicker och musik själva spelet med fem hjul, tre rader och 20 insatslinjer.

Du ökar dina vinstchanser när du träffar symbolerna med ett Frankenstein tema. Dina vinster multipliceras 5x om du matchar tre eller flera väderkvarnar, blixtar eller wildsymboler. Det finns också möjlighet att vinna freespins och olika bonusar, så ta gärna en titt på deras sida för att lära dig mer om spelet och kanske även testa det.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar