torsdag 8 maj 2014

American Hustle

American Hustle (2013) 138 min - Crime, Drama - 21 Februari 2014 (Sverige)


American Hustle är en riktigt bra och intressant film som utspelar sig under slutet av 1970-talet och baserar sig på en riktig händelse från den tiden. FBI arbetade under den här tiden med ett projekt som kallades Abscam .

Irving Rosenfeld (spelas av Christian Bale) är i början en ganska vanlig lurendrejare men när han träffar och börjar samarbeta tillsammans med Sydney Prosser (spelas av Amy Adams) blir de båda ett framgångsrikt team som tjänar massor av pengar på att lura andra människor. De får dock FBI agenten Richie DiMaso efter sig och tvingas samarbeta med FBI för att inte bli straffade, tillsammans med FBi ska de fånga Jerseys maffia och korrumperade politiker. Vilket gör att paret hamnar i mycket värre och farligare situationer än vad de tidigare arbetat i.

Jag tycker att American Hustle är både spännande och välspelad. Att se Christian Bale som Irving Rosenfeld känns i början lite tillgjort och konstigt men det beror nog mest på att han håller på med sin konstiga frisyr. Rosenfeld har en flint som han försöker täcka över vilket gör att han ser lite märklig ut.

Rosenfeld är ju gift också och har adopterat sin frus son som hon har från ett tidigare förhållande och han får det svårt att hantera båda relationerna med de två kvinnorna som han har i sitt liv.

Som helhet tycker jag som sagt var om American Hustle och ger den därför en 4 av 5.

Regissör: David O. Russell
Författare: Eric Warren Singer, David O. Russell
Skådespelare: Christian Bale, Amy Adams och Bradley CooperSe hela roll listan här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar