torsdag 25 augusti 2011

Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean: I främmande farvatten (2011) "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (original title) 136 min - Action, Äventyr, Fantasy - 20 Maj 2011 (USA)
Det blev en filmstund med den nya filmen Pirates of the Caribbean, I främmande farvatten, i går kväll. Det är ju den fjärde i serien av Caribbean filmerna. Jag har sett de två första men inte den tredje. Så det kan ju vara så att jag missat något där.

Den här gången ska Jack Sparrow (spelas av Johnny Depp) och Barbossa (spelas av Geoffrey Rush) hitta till ungdomens källa. Men de är inte ensamma om den idén, även Blackbeard och hans dotter vill få tag på möjligheten till evigt liv. Inte nog med det, även Spanjorerna och Engelska kungen är ungdomens källa på spåren.

Det är en fartfylld film, precis som de övriga filmerna och jag tycker att Geoffrey Rush och Johnny Depp är bra skådespelare. Även om det inte känns lika spännande och roligt med Depps rolltolkning längre, nyhetens behag infinner sig inte på samma sätt som med första filmerna.

Bortsett från det, att jag inte känner nyhetens behag och att det inte riktigt är min genre, så vad tycker jag om filmen? Den har sina poäng trots allt sǻ den får en 3 av 5.

Regissör: Rob Marshall
Författare: Ted Elliott (manuskript), Terry Rossio (manuskript)
Skådespelare: Johnny Depp, Penélope Cruz och Ian McShane, Geoffrey Rush


2 kommentarer:

  1. Mycket bra korta kommentarer om filmerna.
    Precis lagom mycket att läsa. Titta gärna in på min filmblogg också filmveckan.se
    Försöker också hålla det till korta personliga kommentarer. Ett länkbyte kanske?

    SvaraRadera
  2. Jag har kollat in på din filmblogg nu, en inspirerande sida du har...så jag lade till mig där på din sida...

    SvaraRadera