torsdag 9 januari 2014

Creature From The Black Lagoon - Film och Spel

Denna gång ska jag berätta om både en film och ett spel tänkte jag. Filmen är riktigt gammal men jag har nog aldrig sett den tidigare. Spelet är av det nyare slaget och är alltså inspirerat av den gamla filmklassikern: Skräcken i Svarta Lagunen vars originaltitel är "Creature from the Black Lagoon".

Filmen är från 1954 och är 79 minuter lång. Genren är äventyr, skräck, Sci-Fi och visades i Sverige första gången den 29 November 1954.Filmen handlar om hur en man som leder en expedition i Amazonas djungler finner en fossil av en konstig skeletthand med simhud mellan fingrarna. Ingen vet vilken art som fyndet kommer ifrån, annat än att det härstammar från tiden mellan när vi människor började att befinna oss här på jorden och tiden när arterna mest bestod av fiskliknande varelser.

För att ta reda på mer om fyndet hämtar man in flera experter och sedan ger man sig ut och letar efter denna varelse, som man då tror är död, i området där man hittade handen. Men där finner man ingenting så expeditionen beslutar sig då för att leta på ett annat ställe där man tror att den möjligen ursprungligen kan ha kommit ifrån. Området heter Den Svarta Lagunen.

Det är väl här som filmen börjar bli riktigt spännande och tempot ökar lite grann. Filmen innehåller också, förutom spänning en aning kärlek och romantik.

I vilket fall som helst var det roligt och intressant att se en av dessa gamla välgjorda filmer, som säkert var väldigt spännande på den tiden.

Den som regisserade filmen var Jack Arnold och författare Harry Essex (manuskript) och Arthur A. Ross (manuskript) med flera. Några av filmens skådespelare var Richard Carlson, Julie Adams, Richard Denning.


Nyligen så släpptes det också som sagt var, ett spel som heter Creature from the Black Lagoon. Det är ett 3D animerat äventyr i form av en spelautomat på nätet som NetEnt har skapat. De har tidigare skapat och lanserat South Park och Scarface.

Spelet innehåller tre olika wildsymboler som dyker upp slumpvis, free spins och ett bonusspel där man kan vinna större och större vinster genom att skjuta och träffa på monstret som dyker upp. På deras hemsida kan man läsa mer om spelet och även testa det så klart.

En riktigt intressant och rolig kombination tycker jag och funderar på att testa spelet själv inom det närmaste när jag riktigt satt mig in i hur det fungerar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar