torsdag 10 november 2011

Cameron Diaz

Cameron Michelle Diaz är född 30 augusti 1972 i San Diego, Kalifornien, USA och är amerikansk skådespelerska och fotomodell med kubansk, tysk och italiensk härstamning.

Cameron Diaz är dotter till Billie och Emilio Diaz.

Hon har beskrivit sig själv som en äventyrlig, självständig och tuff kille.

När hon var 16 år lämnade hon sitt hem och bodde under de närmaste fem åren därefter i flera olika länder, så som Japan, Australien, Mexico, Marocko och Frankrike.

När Cameron vid 21 års ålder  återvände till Californien arbetade hon som modell när hon blev lovad en roll i filmen The Mask (1994). Cameron blev då i stort sett stjärna över en natt trots att hon hade så lite erfarenhet av skådespeleri sedan tidigare.

I stället för att söka sig till stora filmroller framöver så spelade hon i mera lågbudgeterade filmer ett tag för att bli bättre skådespelerska. I filmen "Min bäste väns bröllop" fick hon sitt stora genombrott.

Diaz är en av Hollywoods högst betalda skådespelerskor; hon var den tredje, efter Julia Roberts och Reese Witherspoon att få $20 miljoner för en film.

Diaz har vunnit ett antal priser, bland annat ALMA Award, American Comedy Award, Blockbuster Entertainment Award, med flera.

Under 1995 till 1998 hade Cameron en relation med skådespelaren Matt Dillon och under 1999 till 2003 var hon förlovad med Jared Leto. Mellan 2003 till 2006 var hon tillsammans med sångaren Justin Timberlake.

Sedan juli 2010 har Cameron haft en romans med New York Yankees baseballsttjärnan Alex Rodrigues.

Jag har recenserat filmen: Allt för min syster, i den här bloggen, där Cameron Diaz spelar en av huvudrollerna.


Här nedan hittar du länkar som jag hämtat fakta från till ovanstående text. På dessa sidor hittar du också fler exempel på filmer där Cameron Diaz spelar:

IMDB,
sv.wikipedia.org,
http://www.cameron-diaz.com/
http://static.devote.se/gallery/big/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar