lördag 28 december 2013

Lovelace

Lovelace (2013) 93 min - Biografi, Drama - 29 November 2013 (Sverige)Äntligen fick jag tid och lust för lite filmbloggs skrivande igen. Det var ett tag sedan sist. 

Filmen Lovelace handlar om Linda Lovelace tid som porrfilmsskådis under början av 70-talet och är baserad på verkliga händelser. Linda hette från början Boreman så namnet Lovelace var ett fiktivt namn just för porrfilmerna. 

Linda gifte om sig efter det att hon slutade som skådespelare och bytte då till efternamnet Marchiano.

Hennes tid inom porrbranschen varade inte speciellt länge. Det som förde henne in i den världen från den ganska trygga och katolska miljö som hon växte upp i var en man vid namn Chuck Traynor, som hon träffade när hon var i 20 års åldern.

Det mesta av filmen handlar om denna episod i hennes liv och om hur hon tvingades in i porrindustrin och prostitution, blev misshandlad och fråntagen alla sina rättigheter av sin man. Pengarna som filmen Långt ner i halsen drog in fick hon nästan ingenting av.

Som helhet var filmen intressant och väl värd att se även om det känns som om den bara skrapar lite på ytan av det som skedde mellan Linda och hennes dåvarande man. Å, andra sidan sträcker den sig ju över ett antal år så det är väl kanske svårt att gå djupare in i händelserna, men filmen förlorar en hel del poäng där ändå.

Om jag ska framhålla en skådespelare i denna film får det nog bli Peter Sarsgaard som spelar Chuck Traynor.


Regissör: Rob Epstein, Jeffrey Friedman
Författare: Andy Bellin
Skådespelare: Amanda Seyfried, James Franco, Peter Sarsgaard med flera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar