torsdag 12 juni 2014

Jack Ryan: Shadow Recruit

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) 105 min - Action, Mystery, Thriller - 17 Januari 2014 (Sverige)



Det kändes som om det var dags för en lite mer actionbetonad film i går kväll så det fick bli Jack Ryan Shadow Recruit som är en ganska ny film från 2014.

Filmen handlar till största delen om Jack Ryan (spelas av Chris Pine) som jobbar som en hemlig CIA analytiker efter en tidigare helikopter olycka där han skadade sig i ryggen bland annat. Varken hans arbetskamrater på Wall Street eller hans vänner och familj vet om att han arbetar för CIA utan de ser honom bara som en vanlig kille. Så upptäcker han att Ryssland planerar att utföra en komplott mot den amerikanska ekonomin för att få den att kollapsa.

Jack Ryan inser att han är den ende som tillsammans med hans chef Harper (spelas av Kevin Costner) som kan sätta stopp för denna ondsinta plan ledd av den rysk, intelligent och rik man vid namn Viktor Cherevin (spelas av Kenneth Branagh). Det som komplicerar det hela lite mera är att Jack Ryans fru (spelas av Keira Knightley) inte vet något om Jacks dubbelliv, hon misstänker honom istället för att vara otrogen.

Jag tycker faktiskt att Jack Ryan: Shadow Recruit är riktigt spännande och intressant även om jag ibland tycker att när man försöker skapa en kärlekshistoria i sådana här filmer får till dem så otroligt menlösa och simpel. Relationerna är verkligen inte på djupet, även om filmskaparna vill få det att verka så. Jag stör mig på det. Annars är filmen bitvis riktigt spännande och har en bra story som den bygger på.
Här är dessutom Kevin Costner verkligen till sin fördel och även Chris Pine gör en bra prestation.

Så vill man se en lättsmält action med en intressant och spännande intrig är Jack Ryan: Shadow Recruit ett bra val.

Jag ger filemn en 3:a av 5.


Regissör: Kenneth Branagh
Författare: Adam Cozad, David Koepp
Skådespelare: Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh och Keira KnightleySe alla skådespelare här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar